Нападателят Садио Мане ще напусне Байерн Мюнхен това лято, като Манчестър Юнайтед се очертава като изненадваща опция пред сенегалеца. Бившият футболист на Ливърпул се присъедини към баварците миналото лято именно от мърсисайдци, но престоят му до момента на „Алианц Арена“ може да се каже, че не е много успешен.

Досега той има 12 гола и 6 асистенции във всички турнири, а миналия месец беше изваден от състава, след като стана ясно, че е ударил съотборника си Лерой Сане след загубата на Байерн с 0:3 от Манчестър Сити в Шампионската лига. Поради проблеми с формата и фитнеса си, Мане се бори да се наложи като титуляр в конкуренцията на Сане, Серж Гнабри и Томас Мюлер.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Откакто Томас Тухел дойде начело на баварците, Мане има едва едно попадение, а Sky Sport Germany съобщава, че нападателят няма бъдеще в клуба и ще бъде продаден това лято. Само клубове от Висшата лига вероятно ще могат да си позволят опитния нападател, но завръщане в Ливърпул е малко вероятно, тъй като Дарвин Нунес и Коди Гакпо бяха привлечени в последните два трансферни прозореца на „Анфийлд“.

В Германия пишат още, че Манчестър Юнайтед, заедно с Нюкасъл, са двата клуба, които най-вероятно могат да си позволят Мане. Сенегалският национал призна в интервю миналата година, че преди да премине в Ливърпул през 2016-а година е имал споразумение за трансфер на „Олд Трафорд“.