Давид Де Хеа е изправен пред угрозата да бъде оставен да напусне Манчестър Юнайтед като свободен агент през лятото, тъй като мениджърът Ерик тен Хаг възнамерява да привлече нов играч на неговата позиция.

Съобщава се, че Де Хеа ще се радва да остане на „Олд Трафорд“, но „червените дяволи“ изглежда не желаят да удължават договора му с допълнителни 12 месеца, каквато опция имат. „Sky Germany“ твърди, че Юнайтед засега не обмисля да задържи испанеца след края на настоящия сезон, а Тен Хаг има желание да привлече негов заместник.

Напускането на Де Хеа ще отнеме още една сериозна част от бюджета за заплати на „Олд Трафорд“ след прекратяването на договора на Кристиано Роналдо. Смята се, че вратарят печели повече от 300 000 паунда на седмица, макар че е един от основните играчи на тима, откакто се присъедини от Атлетико Мадрид през 2011-а година.

Смята се, че Юнайтед продължава да се интересува от вратаря на Порто и националния отбор на Португалия Диого Коща.

Де Хеа се върна към най-добрата си форма през миналия сезон, а основният му конкурент Дийн Хендерсън беше даден под наем на Нотингам Форест. 32-годишният испанец обаче така и не спечели напълно доверието на Тен Хаг, който предпочита вратари, които се чувстват по-удобно с топка в крака. Проблемите за Де Хеа през настоящата кампания бяха потвърдени, когато той не попадна сред избраниците на вече бившия селекционер на Испания Луис Енрике за Световното първенство в Катар.