Отборите на Челси и Манчестър Юнайтед се интересуват от десния бек на Ланс Жонатан Клаус, твърди „Evening Standard“. Бранителят се наслади на два отлични сезона и вече има четири мача за националния отбор на Франция от началото на годината.

През миналия сезон той игра 37 пъти в Лига 1, като отбеляза пет гола и направи 11 асистенции за клуба. Съобщава се, че Ланс е отхвърлил оферта от страна на Марсилия за 5 милиона евро плюс бонуси за 29-годишния Клаус, който ще навлезе в последната година от договора си.

С добрите си изяви бранителят привлече вниманието както на „червените дяволи“, така и на лондончани, пише изданието. И двата клуба са на пазара за нов краен бранител. „Сините“ са на път да се разделят с капитана си Сесар Аспиликуета, а новият мениджър на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг иска да намери заместник Аарън Уан-Бисака, на когото може да не разчита през новия сезон.

Интерес към Клаус обаче освен от двата английски гранда и Марсилия, има още от страна на Уулвърхемптън и Атлетико Мадрид. Счита се, че оферта от около 10 милиона евро ще бъде достатъчна, за да убеди френския клуб да се раздели с крайния си защитник.