Манчестър Юнайтед и Челси се интересуват от вратаря на Борусия Дортмунд Грегор Кобел. Швейцарският страж впечатли този сезон и привлякъл вниманието на шефовете на „сините“ от Лондон след битката им на 1/8-финалите в Шампионската лига. „Червените дяволи“ също ще бъдат на лов за нов вратар, след като титулярът Давид де Хеа има по-малко от 18 месеца до края на договора му.

Sport1 сега съобщава, че един от двата английски гранда ще се опита да привлече Кобел през лятото. Изданието добавя, че Челси вече е провел среща с представителите на футболиста, за да разбере какви са изискванията и желанието му.

Gulliver/GettyImages
65 снимки

26-годишният Кобел има още три години от договора си, така че от Дортмунд може да поискат сериозна сума, за да го продадат. Швейцарецът впечатлява на „Сигнал Идуна Парк“, откакто се присъедини от Кьолн през 2021-а година и запази осем „сухи“ мрежи в 18 мача през този сезон.

Ман Юнайтед също е свързван с вратаря на Лийдс Юнайтед - Илан Мелие, който може да бъде на разположение на изгодна цена, ако „белите“ изпаднат от Висшата лига. Стражът на Севиля – Боно, също е в радара на „червените дяволи“, но информациите сочат, че той може да струва около 50 милиона евро.