Тимът на Манчестър Юнайтед е започнал преговори с нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер, твърди „Daily Express“.

Нападателят прави фантастичен сезон за „биковете“ и досега през кампанията е вкарал 27 гола в 36 участия във всички турнири. 24-годишният германец изглежда, че е готов да напусне клуба това лято, като Ливърпул се смята, че е води в надпреварата за неговия подпис.

Според „Guardian“ обаче „червените“ са поискали от представителите на Вернер повече време, преди да отправят официална оферта. Вернер има клауза за освобождаване от 52 милиона паунда (60 милиона евро) в своя договор, а Ливърпул иска да прецени финансовото въздействие, което спирането на футбола заради пандемията от коронавируса ще има върху следващия трансферен прозорец, преди да отправи официална оферта.

Според германското издание „Bild“, Юнайтед и Челси ще се опитат да се възползват от това забавяне и са започнали разговори с представителите на Вернер.

Съобщава се, че Ливърпул вече е в напреднали разговори с нападателя и са му предложили петгодишна сделка със запалата от 9 милиона паунда плюс бонуси, но все още не са подали официална оферта.

В началото на май Вернер отхвърли трансфер в Байерн Мюнхен, тъй като разкри, че предпочита да играе в чужбина, отколкото да остане в Бундеслигата.

Въпреки това, дори с перспективата за преместване на „Олд Трафорд“ или "Стамфорд Бридж", се смята, че Вернер все още вижда „Анфийлд“ като предпочитана дестинация.