Манчестър Юнайтед е готов да изслуша оферти за част от най-високоплатените играчи, тъй като мениджърът Ерик тен Хаг се стреми да обнови отбора си и да гарантира, че е напълно ангажиран с неговото развитие. Сред тези футболисти попадат Каземиро, Рафаел Варан и Джейдън Санчо, въпреки че клубът ще бъде готов да се раздели и с други играчи, пише The Independent.

Събитията от миналата седмица, когато се появи информация, че мениджърът е загубил доверието към себе си в съблекалнята, само са засили намерението му да поправи ситуацията. На „Олд Трафорд“ вярват, че Тен Хаг все още се справя с останките на своите предшественици и, че необходимостта от прочистване е дългосрочен проблем.

Gulliver/GettyImages
63 снимки

Това естествено означава, че не всички от тези играчи, с които клубът е готов да се раздели, имат проблеми с мениджъра. Сред тях е Каземиро, който беше смятан за истински трансферен удар през миналия сезон, но представлява различен тип полузащитник от това, което нидерландецът иска.

Хари Магуайър и Скот Мактоминей през лятото също се считаха за излишни, но и двамата успяха да възродят кариерата си, което е добра новина за Тен Хаг. Със сигурност обаче едва, след като Юнайтед продаде част от играчите си, ще преследва нови попълнения, особено след лято, което включваше сериозни разходи. На първо място в списъка е централен защитник, като спряганото име е това на Жан-Клер Тодибо от Ница, и потенциално нова осмица.

Трансфер на Санчо през януари не би бил изненада, тъй като крилото в момента е изваден от от отбора по настояване на Тен Хаг, след като двамата имаха спор по-рано през сезона. Изданието обаче пише, че бившето дуо на Реал Мадрид Каземиро и Варан, които са вкарани в списъка с ненужни, сигнализират за промяна в подхода на Юнайтед.

Юнайтед пръсна 60 милиона паунда, за да подпише с Каземиро през август 2022-а година с договор за четири години и заплата от 300 000 паунда на седмица. Той се доказа като важен играч в дебютната си кампания, но изпитва затруднения на моменти през този сезон и в момента е извън терена заради контузия.

Варан се присъедини към Юнайтед за 34 милиона през лятото на 2021-а година и се бори за мястото си в клуба. Той не е бил титуляр от победата с 1:0 над Копенхаген на 24 октомври и пропусна победата над Челси заради болки в гърба. Според информацията зад евентуалната раздяла с Каземиро и Варан стои и бъдещият съсобственик на клуба сър Джим Ратклиф, който ще контролира спортната дейност на Манчестър Юнайтед и иска да изгради състав от по-млади и предимно британски футболисти.