Отборът на Манчестър Юнайтед е направил пробив в преговорите със звездата си Кристиано Роналдо. Клубът иска 37-годишният нападател да остане за още един сезон и изпълнителният директор Ричард Арнолд работи усилено, за да убеди обкръжението на играча, че това е правилното решение.

Както е известно, португалецът поиска да бъде трансфериран при добра оферта, тъй като иска да играе в тим, който ще участва в Шампионска лига. В понеделник обаче новият мениджър Ерик тен Хаг подчерта, че е разговарял с нападателя и не смята, че той ще напусне, тъй като е част от плановете му за предстоящия сезон.

БГНЕС / BGNES
8 снимки

Според „The ​​Times“, директорът на Юнайтед Арнолд е впечатлил обкръжението на Роналдо с начина, по който се е справил с желанието на португалския национал да напусне „Олд Трафорд“ за втори път в кариерата си.

Дънкан Касълс, който е известен с това, че е близък до агента на Кристиано - Жорже Мендеш, съобщи:

„От една страна, Арнолд беше съпричастен към недоволството на Роналдо, давайки разрешение на неговите представители да проучат опции като Челси и Байерн Мюнхен и различни клубове от Италия и Испания. От друга страна, той подчерта ролята на Роналдо за Юнайтед и Тен Хаг, като същевременно е ускорил усилията си за преструктуриране на отбора, който завърши шести миналия сезон на Висшата лига, въпреки че 37-годишният футболист отбеляза 18 гола. Той остана единствено зад Мохамед Салах и Хюн-Мин Сон по този показател“.

Арнолд, който наследи Ед Удуърд начело на борда на Юнайтед тази година, трябва да свърши много работа, за да изгради репутацията си във футболната индустрия. Във вътрешните футболни кръгове се шегуват с неговия предшественик – но не и със семейство Глейзър, за които се твърди, че вероятно биха искали той все още да работи на „Олд Трафорд“, тъй като именно той доведе Кристиано обратно в Манчестър.

Иначе се смята, че към Роналдо в момента няма, които биха го върнали в Шампионската лига през следващия сезон. От друга страна, Юнайтед не възнамерява да се опитва да замени Роналдо по време на текущия трансферен пазар.