В отбора на Манчестър Сити не са се отказали от идеята да привлекат голямата звезда на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд. „The Athletic“ твърди, че „небесно-сините“ са наясно, че най-голямото желание на норвежеца в момента е да премине в испанския Реал Мадрид, но вярват, че все още могат да го убедят да промени решението си в оставащите месеци до края на сезона.

Изданието разкрива, че един от козовете на Ман Сити е, че най-вероятно „гражданите“ ще предложат на Халанд по-висока залата в сравнение с Реал. Освен това „Лос Бланкос“ прави всичко възможно да доведе на „Сантиаго Бернабеу“ и Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен, за когото се твърди, че вече се е разбрал с лидера в Ла Лига. Според мнозина мадридчани ще изпитат сериозни затруднения да се справят финансово с два подобни трансфера.

Манчестър Сити пък ще продължи да прави опити да привлече голямо име за върха на атаката си през лятото. Миналата година шампионите не успяха да вземат Хари Кейн и Кристиано Роналдо, които в един момент изглеждаха близо до „Етихад“.

Както е известно, преди няколко дни Сити обяви трансфера на 22-годишния аржентински нападател Хулиан Алварес, който ще доиграе сезона в Ривър Плейт, след което ще се присъедини към тима на Хосеп Гуардиола. Този трансфер по никакъв начин обаче няма да повлияе на плановете за евентуалното привличане на Халанд, допълва „The Athletic“.