Английският шампион Манчестър Сити следи ситуацията с нападателя на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, пише „Daily Mail“. „Гражданите“ имат желание да се подсилят с нов доказан таран след напускането на Серхио Агуеро.

Полският национал има още две години от настоящата си договор на „Алианц Арена“, според който получава повече от 300 000 британски лири на седмица. Все още обаче не е подписал нов контракт, което два глас на слуховете за негов трансфер.

Основата цел на Сити е капитанът на Англия Хари Кейн, за когото те предложиха 100 милиона британски лири в навечерието на UEFA EURO 2020. Президентът на „шпорите“ Даниел Леви е решен да задържи Кейн за поне още една кампания, което означава, че „небесно-сините“ може да се наложи да разгледат негови алтернативи, Левандовски е висококачествен вариант за това.

32-годишният футболист игра под ръководството на мениджъра на Сити Хосеп Гуардиола в Байерн в периода 2014-2016 година, спечелвайки две титли в Бундеслигата и Купата на Германия.

Левандовски вкара 41 гола в Бундеслигата през миналия сезон, с което подобри рекорда на Герд Мюлер. Той отбеляза и пъти за Полша на Европейското първенство.

Байерн пък вече има нов треньор в лицето на Юлиан Нагелсман, който често използваше система без чист централен нападател по време на престоя си в РБ Лайпциг.