Английският шампион Манчестър Сити е готов да се бори с Ливърпул за подписа на световния шампион от Брайтън - Алексис Мак Алистър, който е оценяван на 70 милиона евро. След третата си поредна титла във Висшата лига „гражданите“ са готови отново да похарчат сериозни пари през лятото, за да държат преследваните на една ръка разстояние и да продължат своята доминация във вътрешния шампионат.

Мениджърът Хосеп Гуардиола е определил аржентинския полузащитник като идеалния заместник на Илкай Гюндоган и Бернардо Силва, които могат да напуснат през лятото. Гуардиола може да нанесе двоен удар по „чайките“, тъй като харесва много качествата и на 19-годишната парагвайска сензация Хулио Енсисо, пише „The Mirror“.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Гуардиола и спортният директор на Сити - Чики Бегиристайн, са изготвили списък с летни трансферни цели. Този списък включва 24-годишният Мак Алистър, Енсисо, универсалният халф на Байерн Мюнхен - Йосуа Кимих и защитникът на РБ Лайпциг Йоско Гвардиол, като заместник на Аймерик Лапорт, който също се очаква да си тръгне от „Етихад“.

Споменава се, че Сити също следи халфа на Уест Хем - Деклан Райс, въпреки че се очаква английският национал да премине в Арсенал.

Калвин Филипс, който имаше кошмарен първи сезон с „небесно-сините“ след трансфера си от Лийдс миналото лято, също може да напусне след края на кампанията.