Английският шампион Манчестър Сити възлага надежди на производителя на екипите на тима Puma да помогне за привличането на нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд.

Германската компания, които са спонсори както на „гражданите“, така и на „вестфалци“, искат да обвържат норвежкия национал с договор. В момента Халанд има контракт с Nike за още дре години, но от Puma са готови да предложат на нападателя сериозна оферта на стойност от 50 милиона паунда за четири години.  

Ако Халанд се обвърже с германския концерн, то от Ман Сити могат да бъдат на полпозишън в битката за неговия  подпис заради тесните им бизнес отношения с Puma, пише "Daily Star".

В допълнение към дългосрочната сделка, договорена между клуба и компанията през 2019 година, която е на стойност от около 650 милиона паунда за десет години, договори с Puma имат още мениджъра Хосеп Гуардиола, Кайл Уокър, Едерсон и Александър Зинченко.

Очаква се за Халанд да се борят редица европейски грандове през следващото лято, включително Манчестър Юнайтед, Челси, Ливърпул, Пари Сен Жермен и Реал Мадрид.