Отборът на Манчестър Сити планира да върне нападателя на Интер Ромелу Лукаку в Англия. „The Telegraph“ твърди, че мениджърът на „гражданите“ Пеп Гуардиола ще се насочи към привличането на нов нападател, ляв бек и дефанзивен полузащитник през лятото. Според информацията испанският специалист ще може да разполага с колосалната за пандемия сума от около 200 милиона паунда за трансфери.

Един от проблемите, които ще бъдат решени е дългосрочният заместник на нападателя Серхио Агуеро, който се бори с контузии от началото на сезона. Аржентинският нападател е голмайстор №1 в историята на Сити, но договорът на 32-годишния нападател изтича след шест месеца, а решение за бъдещето му все още не е взето.

„Telegraph“ пиша, че „небесно-сините“ ще привлекат нов нападател, дори, ако Агуеро в крайна сметка остане на „Етихад“  и след това лято.

Смята се, че нападателят на Интер Ромелу Лукаку, нападателят на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд и нападателят на Бенфика Дарвин Нунес са тримата основни кандидати за дългосрочни заместници на Агуеро.

Конкретно Лукаку напусна Манчестър Юнайтед през 2019 година, за да се присъедини към Интер, като дотук е вкарал впечатляващите 51 гола в 73 мача за „нерадзурите“.