Манчестър Сити ще си върне обратно крайния бранител Анхелиньо, който играе в ПСВ Айндховен. 22-годишният краен защитник напусна Сити през миналата година, но сега шампионът в Англия е активирал клаузата от 5,3 милиона за завръщане, която бе вписана в контракта му с холандския клуб. Анхелино ще подпише четиригодишен договор с „гражданите”, който ще го задържи до лятото на 2023-а година.

„Чувствам се страхотно от факта, че се завръщам в Ман Сити и ще играя под ръководството на Хосеп Гуардиола”, започна той пред сайта на клуба.

„Докато ги гледах, когато бях в Холандия, изпитвах задоволство. Представянето на Сити в последните два сезона беше невероятно и съм развълнуван да бъда част от този проект и да постигнем още успехи”, продължи той.

С връщането на Анхелиньо Хосеп Гуардиола увеличи опциите си на левия бек. Трансферът на Бенжамен Менди за 49,1 млн. лири не се оправда, след като французинът не спира да получава травми, като Олександър Зинченко и Фабиан Делф са другите двама крайни бранители в тази зона на терена.

Анхелиньо е юноша на Ман Сити, но има само три мача за първия отбор на „гражданите”. Преди това той изкара наеми в Жирона, Майорка и НАК Бреда.