Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е в готовност да предложи оферта от 54 милиона паунда за защитника на Бетис Хуниор Фирпо.

Левият бек дебютира с екипа на баските през февруари, а оттогава досега изигра 15 срещи за Бетис, в които вкара 2 гола. Крайният защитник може да играе и в центъра на отбраната при нужда, като това го е правил във втория отбор на Бетис. В дубъла на тима той се е подвизавал и като крило.

Жуниор Фирпо

източник: Gulliver/GettyImages

Медиите в Испания доверяват, че Сити е гледал изявите на Фирпо на няколко пъти от февруари насам, а Пеп Гуардиола иска да го закупи доминиканския защитник през зимата, за да подсили защитата на „гражданите”.

Шампионът на Англия ще заплати тази сума, за да може да привлече Жуниор Фирпо, тъй като това е откупуващата клауза в договора на играча. Защитникът преподписа с отбора от „Бенито Виямарин” през това лято, продължавайки договора си за нови пет години.

Хуниор е неизменен титуляр в отбора на Кике Сетиен, като в първите три мача за тима в Ла Лига е играл във всяка една минута за „вердибланкос”.