Норвежкият нападател на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд може да стане най-високоплатеният футболист в Англия, ако премине в Манчестър Сити, съобщава вестник „Daily Mail“.

По информация на източника Манчестър Сити се явява главният претендент за подписа на играча по време на летния трансферен прозорец. Решение за евентуалната сделка може да бъде взето до края на месеца. Халанд ще получава повече от португалския нападател на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо и белгийския халф на Манчестър Сити Кевин де Бройне, които получават около 385 хиляди паунда на седмица. Сити се кани да предложи на Халанд по 500 хиляди паунда всяка седмица.

В същото време „Sun“ информира, че норвежкият нападател ще поиска да има освобождаваща клауза в договора си с „гражданите“. Изданието разкрива, че желанието на Халанд е да бъде включена подобна клауза, тъй като иска да запази възможностите си отворени в бъдеще, поради амбициите му да играе в Испания в даден момент от кариерата си.

Кандидати за трансфер на Халанд са още испанските Реал Мадрид и Барселона, както и френският Пари Сен Жермен.

21-годишният Халанд играе за Борусия от 2020 година и има договор до 2024-а година. В настоящия сезон норвежецът е изиграл 21 мача за отбора, в които е вкарал 23 гола и е направил 6 асистенции.