Английският шампион Манчестър Сити ще блокира евентуално преминаване на звездата си Рахийм Стърлинг през януари в Барселона. „Каталунците“ са свързвани с трансфер на английския национал.

Настоящият договор на Стърлинг с „гражданите“ изтича през 2023 година и той иска гаранции за титулярно място преди да напише нов. 26-годишният футболист призна, че има интерес да играе в чужбина преди края на кариерата си.

Но мениджърът на „небесно-сините“ Хосеп Гуардиола в момента не се интересува от идеята да пусне Стърлинг въпреки интереса от страна на новия наставник на Барса Шави Ернандес.

Според „ESPN“ на „Етихад“ все още смятат Стърлинг за ключов играч и не са готови да го пуснат по средата на сезона. Крилото обаче стартира в само три от 11-те мача на Сити във Висшата лига досега през този сезон.

Ако действащият шампион на Англия не го продаде през януари, то те рискуват да позволят на договора на Стърлинг да влезе в последните 12 месеца през лятото.

До този момент Стърлинг е спечелил три титли във Висшата лига със Сити, в допълнение към ФА Къп и четири Купи на Лигата.