Лидерът в английската Висша лига Манчестър Сити ще се опита да изпревари конкуренцията за нападателя Ерлинг Халанд, като ще предложи 100 милиона паунда за него на Борусия Дортмунд още след края на настоящия сезон, твърди „Mirror“.

Кандидатите за младия норвежец не липсват, като сред тях са още Реал Мадрид, Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Челси. Повечето от тях смятат да изчакат лятото на 2022 година, когато ще бъде активна освобождаващата клауза в договора на Халанд. Нейният размер е около 68 милиона паунда, като тя ще стана активна през юни 2022.

Манчестър Сити обаче планира да изкуши Борусия с доста по-голяма сума, за да вземе Халанд още през това лято. На самият 20-годишен голаджия ще бъде предложена заплата от 400 000 паунда седмично, допълва изданието.

Очаква се мениджърът на „гражданите“ Пеп Гаурдиола да разполага със сериозен бюджет през това лято, като един от приоритетите му е да привлече качествен централен нападател, който да замени Серхио Агуеро. 32-годишният аржентинец почти не играе през този сезон заради перманентни здравословни проблеми и най-вероятно ще напусне Сити след края на кампанията.