Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е дал „зелена светлина“ за привличането на вратаря Том Хийтън от Бърнли през летния трансферен прозорец, съобщава „SunSport“.

30-годишният вратар се представя изключително стабилно от началото на сезона и е с основен принос за добрите резултати на отбора. Той има пет сухи мрежи от началото на кампанията.

Бърнли е склонен да продаде Хийтън, но не за по-малко от 15 милиона паунда.

Хийтън има освобождаващата клауза в своя договор, която може да бъде активирана само, ако отборът изпадне в Чемпиъншип.

Пеп прави много сериозно подмладяване в Ман Сити

Том Хийтън вече направи своя дебют за националния отбор на Англия в контролата срещу Австралия през лятото на миналата година преди Европейското първенство във Франция.

Манчестър Сити търси вратар, с който да бъде засилена конкуренцията и „гражданите“ по всичко изглежда, че са се спрали именно на Хийтън.

Ман Сити отново развързва кесията

Ман Сити реши – разкарва вратар

Гуардиола не е много доволен от изявите на привлечения от Барселона в началото на септември Клаудио Браво, който има само 4 сухи мрежи от началото на сезона. В същото време договорът на втория вратар Уили Кабайеро изтича и няма да бъде подновен, което означава, че „гражданите“ ще се опитат да намерят негов заместник през лятото. Джо Харт се очаква да бъде продаден.

Ливърпул и Евертън също проявяват интерес към Том Хийтън и следят внимателно случващото се с вратаря на Бърнли.