Английският шампион Манчестър Сити няма да позволи на Рахийм Стърлинг да се присъедини към Барселона под наем през зимата. „Гражданите“ няма да слушат каквито и да било други оферти за английския национал до лятото, освен ако не могат да му осигурят заместник, твърди „Mirror“.

Новият наставник на „каталунците“ Шави Ернандес има желание да доведе Стърлинг на „Камп Ноу“ през януари, но финансовата ситуация в тима не позволява играчът да бъде закупен директно. Така остава единствено възможността за взимане под наем, което обаче не устройва Ман Сити. На „Камп Ноу“ едва ли ще могат да си позволят да плащат и заплата на Стърлинг, която възлиза на 300 хиляди британски лири на седмица.

Затова Барселона първо ще трябва да продава, за да събере нужните средства за нови играчи. Но от „Етихад“ нямат намерение да се разделят с един от най-добрите си играчи, освен, ако не му намерят подходящ заместник. По-рано през лятото от Сити се опитаха да вземат звездата на Тотнъм Хари Кейн, но безуспешно. Преди време се появиха информации, че „небесно-сините“ отново са готови да отправят оферта за капитана на Англия.

Но, в момента, Ман Сити няма намерение да купува или да продава играчи по време на зимния трансферен прозорец.

Стърлинг пък е разочарован от липсата на достатъчно игрово време през последната година. Крилото стартира в само шест мача за Сити през този сезон, като два от тях бяха в Карабао Къп.

Той има и само още 18 месеца от настоящия си договор с клуба. Изданието допълва, че „гражданите“ са готови да рискуват той да навлезе в последната година от контракта си преди да решат окончателно какво да правят с него.