Отборите на Манчестър Сити и Челси виждат нападателя на Интер Ромелу Лукаку като идеалния резервен вариант, ако не успеят с привличането на звездата на Борусия Дортмунд - Ерлинг Халанд през лятото, пише „Eurosport“.

Смята се, че лондончани са идентифицирали норвежеца като своята основна цел за предстоящия трансферен прозорец, но ако не успеят да подпишат звездата на „вестфалци“, тогава вниманието им ще бъде насочено към Лукаку. Дортмунд не иска да загуби лесно Халанд и са определили цена от 180 милиона евро за своя нападател.

Ман Сити пък ще търси заместник на Сердхио Агуеро, след като обяви в понеделник, че аржентинецът ще напусне в края на сезона. Халанд също е първи избор на мениджъра Хосеп Гуардиола, но Лукаку изглежда като чудесен резервен вариант и за „гражданите“.

Според слуховете, белгийският нападател може да напусне Интер през лятото и източници твърдят, че това наистина може да е така, ако сложното финансово състояние на клуба не се подобри скоро. Понастоящем Интер е на върха в Серия А и със сигурност не иска да загуби човека, който е отбелязал 25 гола в 34 мача през този сезон. Те обаче осъзнават, че напускането може да стане факт, ако не получат краткосрочни инвестиции, които да им помогнат в сложната ситуация, в която се намират.

Лукаку беше играч на Челси между 2011 и 2014 година, но записа само 10 участия, като беше пращан под наем в Уест Бромич Алибън и Евертън. „Карамелите“ го купуват през 2014, а три години по-късно белгиецът премина в Манчестър Юнайтед. Интер пък го закупи през лятото на 2019 година.