Отборът на Манчестър Юнайтед е вдигнал офертата си към Борусия Дортмунд за английския национал Джейдън Санчо, който отново се очертава като основата трансферна цел на „червените дяволи“ това лято.

Както е известно, преди десетина дни от „Олд Трафорд“ отправиха първото си предложение, което веднага бе отхвърлено от „вестфлаци“. Твърди се, че то е било в размер на 67 милиона паунда плюс осем милиона под формата на бонуси.

Според „Sky Sports“ новата оферта надхвърля 75 милиона паунда, като Юнайтед ще плати по-голямата част от сумата предварително, а доста по-малък ще е делът на бонусите. В Борусия все още обмислят предложението, макар че според информациите клубът настоява за трансферна сума от над 80 милиона паунда.

Изданието допълва, че и двете страни искат сделката да бъде завършена успешно, така че вероятно съвсем скоро ще се стигне до споразумение.

Договорът на Санчо с Борусия изтича през лятото на 2023 година. Играчът вече е договорил личните си условия с „червените дяволи“, с който ще подпише за пет години.