Отборът на Манчестър Юнайтед се интересува от вратаря на Астън Вила Емилиано Мартинес. Аржентинският национал се доказа като един от най-добрите вратари във Висшата лига, след като премина на „Вила Парк“ от Арсенал през 2020 година.

По тази причина скаутите на „червените дяволи“ следят изявите му и на „Олд Трафорд“ обмислят да отправят оферта за него, твърди „Daily Star“.

В момента №1 под рамката на Ман Юнайтед е Давид Де Хеа, който е в чудесна форма през този сезон и не оставя шансове на Дийн Хендерсън. Испанецът обаче вече е на 31 години и договорът му е до юни 2023 година. През лятото „червените дяволи“ ще трябва да решат дали да му предложат нов контракт или да го продадат, за да по-голяма сума за него. Ако се стигне до раздяла, от клуба ще се насочат именно към Мартинес.

В същото време пък Дийн Хендерсън се очаква да поиска трансфер още през зимната пауза. Той не е доволен, че е твърда резерва на „Олд Трафорд“ и иска да отиде в отбор, където да играе редовно. Само така той ще може да си върне формата и да се надява да получи повиквателна за националния отбор на Англия за предстоящото Световно първенство в Катар догодина.

Освен Емилиано Мартинес, в Ман Юнайтед са набелязали и вратаря на Лийдс Юнайтед Илан Мелие.