Отборът на Манчестър Юнайтед планира да привлече вратаря на Севиля Ясин Боно през лятото. 29-годишният марокански национал показва, че е в изключителна форма през този сезон и е основен фаворит, заедно с колегата си от Реал Мадрид Тибо Куртоа, за да получи наградата Вратар на сезона в Ла Лига.

„Mirror“ твърди, че Юнайтед обмисля да го доведе на „Олд Трафорд“. „Червените дяволи“ следят Боно от няколко месеца и са поискали да бъдат в течение със ситуацията му в испанския клуб. Мароканският национал има още две години от договора си със севилци, но има и клауза за отпукуване от 25 милиона паунда.

Севиля обаче иска да се задържи вратаря си, след като е разбрал за интереса към бившия играч на Атлетико Мадрид и Жирона. От „Рамон Санчес Писхуан“ искат да удължат договора му с още две години, а клаузата му за откупуване да се качи до 63 милиона паунда.

Ман Юнайтед обаче ще бъде изправен и пред конкуренция за Боно. Атлетико иска да върне стража в испанската столица, докато редица отбори от Серия А също следят ситуацията му.

No1 на вратата на Юнайтед е Давид де Хеа, който навлезе в последните 18 месеца от договора си. Наскоро той заяви, че е доволен от живота си в Манчестър и може да остане.