Отборът на Манчестър Юнайтед следи централния защитник Давид Кармо (вдясно на снимката) от португалския Брага, твърди „ESPN“. Мениджърът Оле Гунар Солскяер търси нов централен бранител, на когото по-силния му крак да бъде левият.

В момента на тази позиция играе капитанът Хари Магуайър, на когото обаче по-силния му е десният.  

„Кармо привлича интереса от клубовете във Висшата лига, включително Манчестър Юнайтед. Солскяер продължава да иска да добави централен защитник с ляв защитник към отбора си и Кармо, който е част от отбора на Португалия до 19 години и спечели Европейското първенство през 2018 година, е сред възможностите“, пише „ESPN“.

Давид Кармо

източник: Gulliver/GettyImages

Въпреки това подобен трансфер ще се случи, ако първо „червените дяволи“ се разделят с Фил Джоунс и Маркос Рохо, допълва изданието.

21-годишният Кармо се смята, че би излязъл само за около 6 милиона евро. Той може да действа както централен защитник, така и като „либеро“ (играч с по-свободни функции от централния защитник).

Интересното е, че тази новина идва само ден, след като младежкият национал на Португалия подписа нов петгодишен договор, при който клаузата му за откупуване се удвои от 20 на 40 милиона евро. Това е предпазна мярка, която Брага несъмнено е предприел, за да отблъсне потенциалните кандидати.