Отборът на Манчестър Юнайтед е набелязал нападателя на Рома Тами Ейбрахам за лятото. Юношата на Челси възроди кариерата си откакто премина на „Олимпико“ преди началото на сезона и това не е останало незабелязано от скаутите на „червените дяволи“. Затова няма да е изненада, ако клубът отправи оферта за него, твърди „Il Messaggero“.

Ейбрахам бе привлечен в Рома от Челси през миналия август срещу 40 милиона евро. Оказа се, че това е била чудесна инвестиция от страна на италианския клуб, тъй като 24-годишния нападател не спира да бележи, като до момента има 23 попадения и 4 асистенции в 40 мача във всички турнири.

Англичанинът има договор с Рома до 2026 година. Челси пък си е запазил клауза за обратно откупуване срещу 80 милиона евро, която обаче влиза в сила чак след година. Точно това позволява на Манчестър Юнайтед да изпревари събитията и да опита да привлече Ейбрахам това лято.

Рома ще опита да задържи 24-годишния голмайстор, като се надява да отбие интереса на кандидатите с трансферна цена от 120 милиона.

Макар вече да е почти сигурно, че Кристиано Роналдо ще остане в Юнайтед и през следващия сезон, клубът продължава да търси нов нападател, който да замени Единсон Кавани, който ще си тръгне след края на кампанията. Точно това е и причината „червените дяволи" да насочат поглед към Ейбрахам.