Отборът на Манчестър Юнайтед ще се насочи към звездата на Евертън Ричарлисон като потенциален заместник на Кристиано Роналдо. „Caught Offside“ твърди, „червените дволи“ вече дори са провели разговори с представителите на бразилеца, докато се подготвят за потенциално напускане на Роналдо.

Смята се, че шефът по трансферите на Юнайтед Мат Джъдж се е срещнал с бразилската международна агенция Веласко по-рано тази година, за да обсъди потенциална лятна сделка между двата клуба. Агентите на 24-годишния нападател са поискали значително увеличение на заплатата му, която в момента е малко под 5 милиона паунда на година.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Изданието пише още, че Евертън ще поиска около 65 милиона паунда за Ричарлисон, въпреки че това може да се промени, ако „карамелите“ изпаднат от Висшата лига.

В същото време Бъдещето на Роналдо на „Олд Трафорд“ е под сериозни съмнение, след като пропусна неделното градско дерби срещу Манчестър Сити (1:4). Петкратният носител на „Златната топка“ е останал недоволен, след като му е било обявено в петък, че няма да започне в титулярния състав на временния мениджър Ралф Рангник за сблъсъка с „гражданите“.

Официалната версия на Юнайтед е, че португалецът е отсъствал поради проблем с тазобедрената става. Вместо това обаче на другия ден се разбра, че легендата на Реал Мадрид е отлетял за Португалия.

Бъдещето на Роналдо в Юнайтед зависи най-вече от него, но ръководството на клуба едва ли ще застане на пътя му, ако реши да напусне през лятото. Петкратният носител на Златната топка има общо 15 гола и 3 асистенции в 31 мача през този сезон.