Нападателят на Манчестър Юнайтед Одион Игало се очаква да напусне клуба този месец, но нигериецът разкри, че има желание да удължи наема си в клуба. 31-годишният нападател имаедва 4 участия през този сезон, като само в един от тях беше във Висшата лига.

Той пристигна на „Олд Трафорд“ в последния ден на миналия зимен трансферен прозорец под наем до края на сезона от китайския Шанхай Шенхуа. Заради добрия старт на кариерата си в тима, наемът му беше удължен до края на януари 2021 година. 

Игало обаче изпадна в немилост от началото на кампанията, особено след пристигането на Единсон Кавани.

И докато бившият ас на Уотфорд признава, че иска да остане на „Олд Трафорд“, той остава с ясното съзнание, че времето му в клуба може да е към своя край.

„Днес съм в Манчестър, но в края на месеца не знам къде ще бъда. Ако е възможно, бих искал да остана тук, но ако не, ще трябва да си тръгна. Имам опции. Чакам агента си. Той ще си върши работата, а аз моята. В края на месеца трябва да решим кое е най-доброто и ще вземем правилното решение“, заяви Игало пред „ESPN“.

„Ако е възможно бих искал да играя в МЛС, но трябва да изчакам, за да видя дали е възможно“, сподели още 21-годишният нигериец.

Въпреки че участва само веднъж в лигата през сезона, Игало разкри, че все още тренира усилено, вместо да вдига шум заради малкото игрово време, което получава.

„Аз съм професионалист, не правя проблеми и не се оплаквам. Просто отивам на тренировка и давам всичко от себе си. Напоследък не играя много, но решението е на треньора. Ако не съм в отбора им оказвам 100-процентова подкрепа. Отборът се справя добре и това е най-важното“, завърши Игало.