Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, продължава работата по освежаване на състава за новия сезон. Освен, че в клуба усилено се работи по привличане на нови попълнения, в същото време друга важна задача е да бъдат продадени няколко ненужни играчи, които не влизат в плановете на наставника, а спечелените от тези сделки пари да бъдат реинвестирани в нови футболисти. Сред нарочените за гонене са Фред, Хари Магуайър и Антъни Еланга, твърди The Guardian.

„Червените дяволи“ се надяват от продажбите на тези трима футболисти в касата на клуба да постъпят около 100 милиона паунда. Цената, поставена на Магуайър е 40 милиона паунда, докато за другите двама на „Олд Трафорд“ искат по 30 милиона. С тази сума в Юнайтед се надяват да подпомогнат входящите си трансфери. „Червените дяволи“ вече отправиха оферта от 45 + 5 милиона евро за вратаря на Интер Андре Онана, както и 50 милиона паунда за централния нападател на Аталанта Расмус Хойлунд.

За Магуайър отдавна е ясно, че ще му се търси купувач през лятото, след като през миналия сезон загуби титулярното си място и започна в само осем мача от Висшата лига. Интерес към него не липсва, като той е свързван с Нюкасъл, Уест Хем и Пари Сен Жермен.

Същото може да се каже и за Еланга, който почти не получаваше шанс за изява през миналата кампания. За него се говори, че е желан от Галатасарай и РБ Лайпциг.

Фред играеше по-често през кампанията, но и той не е оставил особено добри впечатления в Тен Хаг, който е готов да се раздели с него. Бразилецът е свързван с Фулъм и Рома. И за тримата обаче все още не са постъпили официални оферти.