Отборът на Манчестър Юнайтед следи нападателя на Олимпик Лион Муса Дембеле като възможна трансферна цел, тъй като се стреми да съживи атаката си това лято. Клубът от „Олд Трафорд“ изглежда със сигурност ще направи промени в нападателната си линия в края на сезона, като Единсон Кавани и Джеси Лингард имат договори само до края на сезона и се очаква да напуснат като свободни агенти.

„Daily Mail“ разкрива, че Юнайтед е пратил свои скаути за сблъсъка на Лион в Лига Европа срещу Порто в сряда вечер, където Дембеле асистира за единствения гол в мача, дело на Лукас Пакета.

Междувременно бъдещето на Маркъс Рашфорд е все по-несигурно, тъй като той наближава последната година от договора си, докато Кристиано Роналдо и Антони Марсиал също обмислят да напуснат. Мейсън Грийнууд е под гаранция след ареста си по подозрение в изнасилване и заплахи за убийство.

Дембеле е в радара на „червените дяволи“ от сезон 2015/2016, който завърши с трансфер в Селтик. 25-годишният футболист напусна шотландския гранд през 2018 година, за да се присъедини към Лион, а настоящият му договор изтича през 2023 година, което означава, че „хлапетата“ рискуват да го загубят като свободен агент, ако не успеят да се споразумеят за подновяването му преди това. Това означава, че Дембеле може да бъде на разположение само за около 25 милиона паунда това лято.

Лион вече загуби Мемфис Депай без пари, а защитникът Джейсън Денайер изглежда ще си тръгне също като свободен агент това лято. От „Групама Стедийм“ искат да избегнат подобна съдба с Дембеле, който има девет гола в 19 мача от Лига 1 този сезон, включително пет в последните си седем.

Дембеле има опит и в Шампионската лига. Той отбеляза два пъти при изненадващата победа на Лион над Манчестър Сити в четвъртфинала през 2020 година. Французинът също познава и британската игра, след като е играл както за Фулъм, така и за Селтик.