Не минава нито един зимен трансферен прозорец, без който Манчестър Юнайтед да има нужда от централен нападател дори и след привличането на Расмус Хойлунд за сумата от 72 милиона паунд миналото лято. Статистиката обаче е красноречива – „червените дяволи“ са отбелязали 22 гола в 19 мача от Висшата лига, като само Бърнли (20) и Шефилд Юнайтед (15) имат по-малко.

Антони Марсиал е ненадежден като алтернатива на Хойлунд и, въпреки че Маркъс Рашфорд може да играе там, той показва, че не е във форма и мениджърът Ерик тен Хаг ще иска да вземе нов играч за атаката, и централен защитник също е в списъка му.

След Одион Игало през 2020-а Вут Вегхорст миналата година, Юнайтед може да се наложи да продължи с взимането на играчи под наем през зимния трансферен прозорец. The Athletic пише, че нападателят на Байерн Мюнхен - Ерик Максим Чупо-Мотинг, е опция за „червените дяволи“. 34-годишният камерунец има 19 изяви този сезон, но главно като резерва на Хари Кейн.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

На „Олд Трафорд“ обаче следят още един играч на баварците - Томас Мюлер, въпреки че легендата на германския футбол наскоро подписа удължаване на договора си с Байерн.

Юнайтед е осъществил контакт и с Тимо Вернер от РБ Лайпциг, който отбеляза два гола в осем мача от Бундеслигата този сезон. Вернер беше на радара на „червените дяволи“ още преди да се премести в Челси през 2020-а година.

Съобщава се още, че ако Юнайтед събере приходи от продажба на играчи през януари, може да ги инвестира в голмайстора на Щутгарт Серу Гираси, който отбеляза 17 попадения в 14 мача от Бундеслигата този сезон. Съобщава се, че Гираси има откупна клауза в размер на 15,2 милиона паунда. Нападателят обаче няма да бъде наличен този месец, след като ще участва с националния отбор на Гвинея на Купата на Африканските нации.