Европейският и световен клубен шампион Байерн Мюнхен се притеснява, че отборът на Манчестър Юнайтед би могъл да изкуши Кингсли Коман през лятото, като му съобщи, че му предлага огромен договор на стойност 260 000 британски лири на седмица.

Настоящата сделка на Коман на Алианц Арена е до лятото на 2023 година, но той търси сериозно увеличение на настоящите си условия от 140 000 паунда на седмица.

Според германския вестник „Bild“, в Юнайтед са готови да изкушиат френския национал, като са го приоритизирали като една от основите си цели за лятото.

Байерн иска да обвърже Коман с нов договор и да избегне повторение на ситуацията с Дейвид Алаба, който ще напусне като свободен агент след края на сезона, след като не успя да се договори с „баварците“ за заплатата по евентуален нов контракт.

Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Ливърпул и Челси са в преследване на австрийския национал, като мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер е готов да направи двоен трансфер удар с привличането на Алаба и Коман.

Вчера се появиха информации, че спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич иска да удължи договорите на няколко от младите звезди на Байерн, включително Коман, Джошуа Кимих и Леон Горецка.

Съобщава се, че Кимих и Горецка са готови да се споразумеят с клуба, но ситуацията с Коман е доста по-трудна, което може да разчисти пътя на Юнайтед.