Отборът на Манчестър Юнайтед не се отказва от идеята да привлече крайният бранител на Атлетико Мадрид Киърън Трипиър. Подобен трансфер ще означава, че Диого Далот ще премине в тима на Рома, където ще се събере с Жозе Моуриньо.

Италианският журналист Джанлука Ди Марцио твърди, че Трипиър си остава трансферна цел на мениджъра Оле Гунар Солскяер, след като от „Олд Трафорд“ го искаха още през лятото, но испанския шампион отказа да продаде десния бек.

Сега обаче Ди Марцио пише, че бъдещето на Трипиър в Испания изглежда по-малко сигурно. Това най-накрая може да проправи пътя за него да се присъедини към Юнайтед. Смята се, че преговорите могат да започнат съвсем скоро, тъй като има вероятност да се стигне до сделка още през януари.

Ако Юнайтед се сдобие с Трипиър, ​​това може да е сигурен знак, че португалският национал Далот може да напусне „Олд Трафорд“. Твърди се, че той попада в трансферните планове на треньора Жозе Моуриньо. Именно Специалния привлече Далот в Ман Юнайтед през 2018 година.

Сега Моуриньо вярва, че неговият сънародник може да осигури толкова необходимата дълбочина в зоната на крайния защитник. „Вълците“ обаче биха предпочели да вземат Далот под наем с опция да го купят през следващото лято. На „Олд Трафорд“ със сигурност обаче предпочитат да го продадат директно още през зимата.