Отборът на Манчестър Юнайтед е засилил интереса си към звездата на Милан Франк Кесие. 24-годишният халф има договор само до края на сезона и може да преговаря с други клубове от януари.

Според „Gazzetta dello Sport“, от „Олд Трафорд“ са идентифицирали Кеси като потенциален заместник на Пол Погба. Подобно на Кеси, настоящият контракт на Погба изтича след края на кампанията и все още не е ясно дали той подпише ново споразумение.

В Италия смятат, че котдивоарският халф на „росонерите“ иска годишна заплата от 8 милиона евро или около 132 000 британски лири седмично, но от Милан са готови да му предложат само 6,5 милиона евро. Тези цифри обаче едва ли биха били особен проблем за „червените дяволи“, които в момента плащат 290 000 паунда на седмица на Погба. Французинът е само един от 11-те играчи, които печелят поне 132 000 паунда седмично на „Олд Трафорд“.

Кесие е ключова част от халфовата зона на Милан, откакто се присъедини към италианския гранд  от Аталанта през 2017 година.

Ман Юнайтед обаче не е единственият тим в Англия, който има интерес към Кесие. Смята се, че Ливърпул, Тотнъм и Челси също следят полузащитника. Според някои слухове „шпорите“ са готови да платят на Кесие желаната от него заплата.

Смята се, че „червените дяволи“ са готови и с резервен вариант при неуспех с котдивоареца. Става дума за халфа на Тотнъм Танги Ндомбеле.