Отборът на Манчестър Юнайтед получи неприятен удар по трансферните си планове, след като се появиха информации, че халфът Едуардо Камавинга е малко вероятно да напусне Рен. Камавинга се очерта като основна мишена за „червените дяволи“, тъй като мениджърът Оле Гунар Солскяер се стреми да увеличи възможностите на тима в средата на терена.

Понастоящем Фред и Скот МакТоминей са първите два избора в дефанзивната част на полузащитата. Съобщава се, че Солскяер е убеден, че формация 4-3-3 ще бъде най-добрият начин за Юнайтед да се противопостави на Манчестър Сити в битката за титлата във Висшата лига. Но за да играе в тази схема, той ще трябва да привлече поне още един играч в средата на терена, за да даде на „червените дяволи“ сигурността, от която се нуждаят, за да бъдат по-атакуващи.

Смяташе се, че Деклан Райс е друго име в списъка на Солскяер, като звездата на Уест Хем дори отхвърли две оферти за нов договор от настоящия си клуб това лято. Но високата търсена цена от около 100 милиона паунда, която „чуковете“ са поставили за английския национал означава, че сега той вероятно ще остане на „Лондон Стейдиъм“.

По този начин „червените дяволи“ се насочиха към други цели, като Камавинга се очертава като основно име. Французинът е едва на 18 години, но пропусна само три мача в Лига 1 през миналия сезон. Той има повече от 80 изяви за първия отбор, откакто дебютира през декември 2016 година.

Неговите отлични представи привлякоха вниманието на много от водещите европейски клубове, включително Пари Сен Жермен, Ман Юнайтед, Арсенал, Челси, Ювентус и Реал Мадрид. Смяташе се, че той ще напусне това лято, след като договорът му с Рен изтича през следващото лято.

Преди време „Foot Mercato“ съобщи, че неговият агент би искал да го доведе в Манчестър. Самият Камавинга обаче предпочита да премине в ПСЖ, макар все още да няма официално предложение за него от нито един клуб.

Въпреки че Рен би искал да му спечели пари от него това лято, сега изглежда, че Камавинга все още може да остане в клуба. Според „Sport Witness“, досега не е имало разговори между Рен и Юнайтед до този момент. Информацията сочи, че сега се смята за „малко вероятно“ 18-годишният футболист да напусне Рен през това лято.

Дали той просто ще напусне догодина като свободен агент или ще подпише нов договор с Рен, не е известно.