Отборите на Манчестър Юнайтед и Тотнъм са сред тимовете, които се интересуват от десния бек на Атлетико Мадрид Киърън Трипиър. Крайният бранител е силно свързан със завръщане в Англия, след като премина при „дюшекчиите“ именно от  „шпорите“ през 2019 година.

Смята се, че испанския шампион иска евентуалният нов клуб на Трипиър да плати изцяло клаузата му за откупуване в размер на 50 милиона паунда, за да го пусне, което засега отблъсква потенциалните кандидати.

„90Min“ сега съобщава, че Юнайтед е сред клубовете, които искат да върнат английския национал на Острова. Информацията гласи, че на „Олд Трафорд“ вярват, че 31-годишният футболист би се вписала добре стила на временния мениджър Ралф Рангник. Той би осигурил и сериозна конкуренция за Аарън Уан-Бисака, който е без алтернатива по десния фланг на защита в тима.

Тотнъм обаче също проявява интерес да си върне бившия играч, тъй като новият мениджър Антонио Конте вече се е заел с възстановяването на отбора. Трипиър се радваше на добър четиригодишен период в северен Лондон, след като се присъедини от Бърнли през 2015 година.

Твърди се обаче, че и Нюкасъл също е част от глутницата, преследваща неговия подпис. „Свраките“ спешно се нуждаят от нови попълнения, за да избегнат изпадането от елита през този сезон. Смята се дори, че от „Сейнт Джеймсис Парк“ са готови да направят английския национал най-добре платения играч в клуба.

Трипиър записа 17 участия за Атлетико през този сезон във всички турнири до този момент.