Отборът на Манчестър Юнайтед е един от четирите клуба от Висшата лига, които се интересуват от услугите на Жоао Феликс. Португалският нападател пристигна на „Уанда Метрополитано“ за сумата от 126 милиона евро от Бенфика през 2019 година. Оттогава обаче той се бори да покаже своите качества.

Според „AS“, от Атлетико са готови да се откажат от 22-годишния футболист, тъй като той не се вписва добре в системата на Диего Симеоне. А „Cadena Ser“ добавя, че Ман Юнайтед е един от четирите отбора, които се интересуват от него. Съобщава се, че Ралф Рангник е почитател на Феликс, чиито изпълнения в Бенфика му донесоха престижната европейска награда „Златно момче“ през 2019 година.

Ако германецът иска да подпише с Феликс обаче, Юнайтед ще трябва да надвие редица други заинтересовани отбори от Висшата лига. Смята се, че към 22-годишният футболист има интерес още от страна на Арсенал, Ливърпул и Нюкасъл, като „свраките“ са готови да отправят най-сериозна оферта – независимо от това обаче, самият Феликс не е склонен да премине в клуба от североизточна Англия, който наскоро бе закупен от саудитски консорциум.

Феликс има 88 мача за Атлетико, като в тях е отбелязал 20 гола и е добави 11 асистенции. През този сезон обаче той имаше проблеми с  контузии, поради което стартира в едва три от 16-те мача на своя отбор в Ла Лига досега. Португалският национал има само един гол в 12 срещи през тази кампания.