Отборите на Манчестър Юнайтед и Атлетико Мадрид водят в надпреварата за подписа на нападателя на Айнтрахт Франкфурт Андре Силва. „Todofichajes“ твърди, че португалецът може да напусне „орлите“ през лятото, след като прави силен сезон в Бундеслигата.

25-годишният нападател е вкарал 19 гола в 22 мача дотук през кампанията. Силва, който също е играл за Порто, Милан и Севиля, има 16 гола в 37 мача за националния отбор на Португалия.

Смяна, че Ман Юнайтед е един от клубовете, които се интересуват силно от Силва. Единсон Кавани изглежда е готов да напусне „Олд Трафорд“ след само един сезон, като Бока Хуниорс е най-вероятната му нова дестинация.

На Атлетико Мадрид обаче също е нужен нов нападател, тъй като иска да си гарантира дългосрочен заместник на 34-годишния Луис Суарес. Треньорът на „дюшекчиите“ Диего Симеоне също се нуждае от нов втори нападател, който да замени Диего Коста, който беше освободен през януари и заменен от Муса Дембеле, който пристигна под наем от Олимпик Лино, но има едва едно участие за Атлети.

Интерес към Силва се смята, че проявява и отборът на Арсенал, който е определил португалеца, като потенциален заместник на Александър Лаказет.

Смята се, че Франкфурт са готови да поискат поне 35 милиона британски лири за правата на своя нападател.