Отборът на Манчестър Юнайтед е готов да се раздели с капитана си Хари Магуайър още през лятото. 29-годишният английски национал прави доста слаб сезон, а освен това влезе в конфликт с голямата звезда Кристиано Роналдо. Именно поради тази причина „червените дяволи“ са готови да го пуснат на пазара, твърди „Manchester Evening News“.

Очакванията са да има сериозна чистка след края на сезона. Клубът ще се раздели с част от настоящите си футболисти, за да събере пари за освежаване на състава, а един от първите нарочени за гонене е именно Магуайър. Останалите споменавани имена, които могат да си тръгнат пред лятото са вратарят Давид Де Хеа, Маркъс Рашфорд, Кристиано Роналдо и Единсон Кавани.

Gulliver/GettyImages
87 снимки

Централният бранител бе привлечен с големи очаквания от Лестър през 2019 година, като тогава клубът плати рекордните 80 милиона паунда за правата му, правейки го най-скъпия защитник в света. Магуайър обаче така и не успява да оправдае тези очаквания и почти сигурно сега от Юнайтед ще трябва да се съгласят да се разделят с него на загуба.

Въпреки всички критики към Магуайър, той отново бе повикан от националния селекционер на Англия Гарет Саутгейт за приятелските мачове с Швейцария и Кот д'Ивоар, които са част от подготовката за Световното първенство в Катар през зимата.