Отборът на Манчестър Юнайтед проучва възможността да използва Джеси Лингард, за да привлече звездата на Уест Хем  - Деклан Райс. Не е тайна, че мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер е почитател на капитана на „чуковете“.

„The ​​Athletic“ пише, че от Ман Юнайтед са готови да направят директна размяна, която да прати 28-годишния Лингард за постоянно на „Лондон Стейдиъм“, а в обратна посока да потегли именно Райс.

Както е известно, Лингард премина в Уест Хем през януари под наем и показва, че е в сензационна форма. Той има 6 гола и 3 асистенции във Висшата лига за „чуковете“. Мениджърът Дейвид Мойс иска да задържи Лингард и след края на сезона, а от това е готов да се възползват „червените дяволи“.

Смята се, че от „Олд Трафорд“ ще искат около 30 милиона паунда за правата на Лингард. Но те биха могли да го използват и като разменна монета, за да подпишат с Райс. По тази причина 20-кратните шампиони на Англия са готови да смъкнат от цената на Лингард.

В Ман Юнайтед виждат Райс като дългосрочен заместник на 33-годишния Неманя Матич. Солскяер се надява да оформи ударно дуо в средата на терена с Райс и Скот МакТоминей.

Отборът на Челси, на който е юноша Райс, също обаче следи от дълго време полузащитника и може да опита да си го върне през лятото, след като не успя да го стори преди година.