Отборът на Манчестър Юнайтед е стартирал преговори с агента на защитника на Фиорентина Никола Миленкович за трансфер през лятото летен, който ще излезе около 30 милиона паунда.

„Gazzetta dello Sport“ пише, че Юнайтед е основният фаворит за подписа на сръбския национал, който е готов да смени обстановката. Смята се, че „червените дяволи“ са се свързали с агента на Миленкович в опит да осигурят трансфера още преди отварянето на летния прозорец. 23-годишният бранител има договор с „виолетовите“ до края на следващия сезон.

Твърди се, че от Юнайтед първоначално са започнали преговорите с агента на Миленкович още преди година. Отборът иска да намери подходящ партньор за капитана Хари Магуайър в центъра на защитата.

През последните месеци Ерик Баи и Виктор Линделоф не успяха да впечатлят Оле Гунар Солскяер, който е готов да привлече сърбина. Сред останалите спрягани имена за „Олд Трафорд“ са още Рафаел Варан и Серхио Рамос от Реал Мадрид, Жул Кунде от Севиля, Бен Уайт от Брайтън, Ибрахима Конате от РБ Лайпциг, Дан-Аксел Загаду от Борусия Дортмунд.

„Mundo Deportivo“ обаче пише, че и Ливърпул е готов да се присъедини към Юнайтед за подписа Никола Миленкович.

През този сезон бранителят, който може да играе и като десен бек, има 25 участия в Серия А, като има на сметката си три гола и една асистенция.