Ръководството на Манчестър Юнайтед е готово да задели около 70 милиона паунда за трансфери през следващия трансферен прозорец, твърди „Daily Star“. Тази сума обаче ще бъде предоставена на мениджъра Оле Гунар Солскяер, ако клубът все още е в борбата за титлата.

През лятото „червените дяволи“ се подсилиха сериозно с покупките на Кристиано Роналдо, Джейдън Санчо и Рафаел Варан. Триото струваше повече от 150 милиона паунда и шефовете на „Олд Трафорд“ смятат, че това трябва да бъде достатъчно за първата им титла във Висшата лига, откакто Сър Алекс Фъргюсън беше начело през 2013 година.

Ман Юнайтед тръгна добре новата кампания, но няма победа вече в последните си 4 мача в първенството, което смъкна тима до шестата позиция, на пет точки от лидера Челси. Въпреки това от тима са готови да осигурят на Солскяер още пари за трансфери, но само при положение, че след Коледа отборът ще бъде в състояние да се бори за короната в Премиър лийг.

Конкретните имена в листата за трансфери ще зависят много от контузиите и формата на играчите в състава през следващите два месеца. Сред спряганите имена за „Олд Трафорд“ са Аурелиен Чуамени от Монако, Франк Кесие от Милан и Дарвин Нунеш от Бенфика.