Манчестър Юнайтед, Челси и Ливърпул ще проведат среща с агентите на Виктор Осимен през следващите няколко дни. Трите английски гранда са готови да разговарят с представителите на нигериеца, след като се твърди, че той е решил да премине във Висшата лига.

Осимен стана голмайстор в Серия А миналия сезон, като вкара 26 гола в 32 мача и направи Наполи шампион за първи път от 33 години насам. 24-годишният нападател веднага привлече сериозен интерес към себе си и се очаква да смени отбора през лятото. Пари Сен Жермен е силно свързван с неговия подпис, докато Реал Мадрид е на пазара занов таран след напускането на Карим Бензема, но изглежда, че Осимен иска да продължи кариерата си в първенството на Острова.

Белгийският трансферен експерт - Саша Таволиери, твърди, че през следващите дни представителите на негериеца ще проведат срещи с Юнайтед, Челси и Ливърпул. Той твърди, че Осимен държи на трансфер във Висшата лига и бъдещето му може да стане много по-ясно следващата седмица.

„Червените дяволи“ търсят упорито нов нападател, като Хари Кейн от Тотнъм е основната им цел. „Шпорите“ обаче продължават да не са склонни да продадат английския капитан. Кейн е на път да навлезе в последната година от договора си с лондонани, но позицията на президента на отбора – Даниел Леви, може да означава, че мениджърът на Ман Юнайтед - Ерик тен Хаг, ще трябва да се насочи към алтернативни цели.

Челси също е отворен за подсилване на атаката си. „Сините“ наскоро обявиха привличането на Кристофър Нкунку от РБ Лайпциг. Французинът е способен да играе като централен нападател, но може да действа еднакво добре и по крилата. Още повече, че се очаква Кай Хаверц да премине в градския съперник Арсенал, докато Ромелу Лукаку няма желание да се завръща на „Стамфорд Бридж“ от наема си в Интер.

Междувременно Ливърпул загуби Роберто Фирмино, след като договорът му изтече в края на сезона. Мениджърът Юрген Клоп е добре запасен в атакуващата линия след пристигането на Коди Гакпо през януари. Освен нидерландеца, Дарвин Нунес и Диого Жота са способни да играят като централен нападател.