Най-новият футболист в селекцията на Ливърпул - Алексис Мак Алистър, говори в родината си Аржентина след реализирането си на своя трансфер на "Анфийлд". Халфът говори как е бил убеден от Юрген Клоп да премине от Брайтън при "червените".

„Имах шанса да говоря с него преди трансфера. Това беше много важен фактор за мен да взема това решение толкова рано по време на трансферния пазар. Видях желанието от Юрген да ме вземе, което за мен означаваше всичко в този момент. Говорихме много за футбол и как той иска да развие отбора. Как да продължи да печели трофеи“, започна аржентинският халф.

„Да отида в един от най-големите отбори в света и най-големият в Англия е изключителна наслада за мен. Може да се каже и мечта. Искам да дам всичко за тази възможност. Цялата тази сделка дойде в много добър момент от кариерата ми“, продължи Мак Алистър.

„Нямам търпение да започна работа с новите си съотборници и треньорите. Искам да уча още много и да давам най-доброто от себе си, за да направим добър сезон“, каза още той.

Следващото запитване беше дали е имало интерес от други клубове и халфът каза: „Не искам да говоря за други опции или отбори, тъй като уважавам всеки един от тях. Усетих просто, че Ливърпул е правилното място за мен, не само заради настоящето, а заради историята, която има“.

„Играл съм два пъти на „Анфийлд“ и всеки играч, който е бил там, може да разкаже колко луда е атмосферата на стадиона на Ливърпул. В Англия трибуните са по-близо до терена, което прави самата атмосфера доста по-различна от тази на Бока Хуниорс. Разбира се, всички знаем темпераментът на местните фенове, но просто ситуацията на Острова е малко по-различна и усещането е друго“, каза той пред ESPN Argentina.