Бившият капитан на Манчестър Юнайтед - Хари Магуайър, сам е отказал възможността да се присъедини към Уест Хем, въпреки че двата клуба бяха постигнали договорка за трансфер на стойност 30 милиона паунда. В последните дни се заговори, че сделката пропада заради компенсация в размер на 7 милиона паунда, които английският национал е поискал от настоящия си клуб заради това, че ще получава по-малка заплата в „чуковете“.

В сряда BBC и Sky Sports информираха, че Магуайър всъщност е решил да остане в Юнайтед и да се бори за място в състава на Ерик тен Хаг. Клубът ще уважи решението му и няма да го притиска за трансфер.

„Хари уважава Уест Хем и Дейвид Мойс, но всъщност в нито един момент не е имало споразумение между него и Уест Хем. Той се чувства добре в Юнайтед, обича клуба и вярва, че ще получи достатъчно възможности за изява през този сезон“, коментира за Sky източник от клуба.

Решението на Магуайър автоматично означава, че Манчестър Юнайтед ще се откаже от това да привлече бранителя на Байерн Мюнхен Бенжамен Павар. Двата клуба преговаряха, като баварците отказаха една оферта от „червените дяволи“. Заради финансовия феърплей обаче неговото привличане бе обвързано с евентуалната продажба на Магуайър. Това пък може да се окаже добра новина за Ливърпул, който също има интерес към французина.