Нападателят на Челси Ромелу Лукаку ще настоява за завръщане в Интер това лято, но за тази цел ще трябва да намали наполовина заплатата си, която получава в момента на „Стамфорд Бридж“, пише „Daily Star“.

Лондончани платиха рекордните 97,5 милиона паунда преди началото на сезона за 28-годишния Лукаку, но белгиецът така и не може да намери своята форма. Смята се, че нападателят вече е провел видео разговори с шефовете на „нерадзурите“ за потенциален трансфер и изглежда е предопределен да си тръгне от английската столица, когато трансферният прозорец отвори на 10 юни.

Gulliver/GettyImages
31 снимки

Има обаче поредица от препъни камъни за сключване на евентуална сделка. Като начало Лукаку ще трябва да намали наполовина заплатата си от 325 000 паунда на седмица, за да има реален шанс да се завърне на „Джузепе Меаца“. Трансферната сума обаче си остава най-голямата пречка.

Разбираемо е, че „сините“ биха искали да си върнат по-голямата част от сумата, която платиха за белгиеца само преди 12 месеца, но Интер няма да има възможността да даде страшно много пари за белгиеца. Вариант е „нерадзурите“ да се разделят с Лаутаро Мартинес, който бива следен от Арсенал и Тотнъм, а цената му е от около 59 милиона паунда. Наскоро се появих информации, че Лукаку може да бъде взет и под наем в Интер.

Френският шампион Пари Сен Жермен също е посочен като възможна дестинация за нападателя, ако Интер не успее да намери средствата за закупуването на белгийския национал. 28-годишният Лукаку се разглежда като възможен заместник на Килиан Мбапе, който може да премине в Реал Мадрид през лятото.

28-годишният Лукаку отбеляза 12 гола в 39 мача за Челси във всички турнири през този сезон.