Нападателят Ромелу Лукаку беше изваден от състава на Манчестър Юнайтед за следващата контрола на „червените дяволи”. Това е сериозен знак, че продажбата на играча в Интер или Ювентус ще се случи скоро.

26-годишният белгиец отпътува с „червените дяволи” за предсезонното турне в Австралия и Азия, но така и не записа нито една игрова минута. Мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер настоява, че футболистът страда от контузия и това е единствената причина зад отсъствието му.

Сега обаче Ромелу Лукаку не пътува с тима за Норвегия, където манчестърци излизат в приятелски мач срещу Кристиансунд във вторник. От „Манчестър Ивнинг Нюз” наляха масло в огъня с уточнението, че футболистът не е контузен.

Наскоро белгийският национал пусна завоалирано послание относно бъдещето си, придружено със снимка, на която е в компанията на своя агент Федерико Пасторело. Би Би Си твърди, че острието е в по-напреднали отговори с „нерадзурите”, като диалогът там продължава.

Друг футболист, който се очаква да напусне Юнайтед до края на трансферния прозорец – Матео Дармиан, също беше изваден от състава без явна причина. Спряганият за рекордна продажба Пол Погба обаче е на линия.