Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба ще бъде "идеалният подарък" за новия треньор на Ювентус Андреа Пирло, това смята бившият му съотборник Лука Тони.

Френския национал спечели осем отличия за четири сезона с Юве - три от тях бяха заедно с Пирло, преди да се завърне на "Олд Трафорд" през 2016 година. Погба беше силно свързан със завръщане в Торино миналата година, а сега навлезе в последната година от договора си с Юнайтед, въпреки че клубът има опцията да се удължи с 12 месеца.

Пенсионираният нападател Тони, който игра с Пирло както на клубно, така и на международно ниво, смята, че Погба би бил перфектният играч за старта на неговата ера в Ювентус.

"Познавайки Андреа, той ще започне да строи от полузащитата. Идеалният подарък би бил Погба. Не знам дали това е възможно, но със сигурност би бил най-добрият вариант. Андреа няма да бъде треньор, който се фокусира върху защита и контраатака. Той обича да контролира топката и ще иска да наложи това в своя отбор. Не знам каква система ще използва и не мисля, че това има значение. Андреа е интелигентен и гъвкав", заяви Тони.

Пирло бе обявен за нов старши на Юве в събота, часове след уволнението на Маурицио Сари.

Лука Тони добави още, че вижда в лицето на Пирло доста сходства с мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола.

"Мъдър е и прилича на Пеп. Като казах това, Антонио [Конте] бе много впечатлен от него през трите си години в Ювентус. Но по отношение на управлението на тима, той имаше късмета да бъде обучен от двамата най-добри: [Карло] Анчелоти и [Макс] Алегри. Той обаче е Пирло и ще извърви своя собствен път. Без да се преструва или да копира никого", каза още Лука Тони.