Луис Суарес разкри, че Карим Бензема е трябвало да подпише с Арсенал, преди в последния момент уругваецът да провали плановете на клуба. Всичко това се случва след края на сезон 2013/2014, когато Суарес прави зашеметяващ сезон, в който отбеляза 31 гола и направи 17 асистенции само в 33 мача във Висшата лига.

В опит да финансира трансфер на уругваеца, Реал Мадрид е искал да продаде Бензема, като Арсенал е бил много близо до сключване на сделка за французина, но впоследствие Суарес избра за премине в Барселона.

„Преди Световното първенство през 2014-а година Реал Мадрид искаше да ме привлече и всичко вървеше по план. Те планираха да продадат Бензема на Арсенал, всичко беше уредено. Когато започна Световното първенство, Барселона се включи в надпреварата за мен и аз предпочетох Барса. След това интересът на Реал спадна и Барса се заинтересува още повече... В крайна сметка имах и двете възможности, но избрах Барса, защото това беше моята мечта“, заяви Суарес пред DelSol.

Арсенал също се опита да привлече Суарес от Ливърпул. Те предложиха 1 паунда над откупната му клауза от 40 милиона паунда, което предизвика сериозни подигравки към тогавашния мениджър на „артилеристите“ Арсен Венгер.

В крайна сметка Бензема остана на „Сантиаго Бернабеу“, което се оказа отлично решение, защото впоследствие се превърна в истинска легенда на Реал и дори спечели „Златната топка“. През лятото 36-годишният французин напусна в посока Ал Итихад, за който има 20 мача през този сезон с 12 гола.