Отборът на Ливърпул обмисля да отправи оферта за футболиста на Наполи Фабиан Руис през следващото лято. Мърсисайдци така и не намериха заместник на напусналия преди началото на сезона Джорджиньо Вайналдум, а мениджърът Юрген Клоп имаше доста проблеми в средата на терена заради контузии на Тиаго Алкантара, Наби Кейта, Харви Елиът и Джеймс Милнър през кампанията до момента.

Затова той настоява за привличането на нов качествен полузащитник и на първо място в списъка му е именно Руис, пише „Fichajes“.

Руис е един от най-постоянните играчи на Наполи след като бе привлечен в клуба от Бетис през 2018 година. Той играе четвърти сезон на „Диего Армандо Марадона“ и вече има 146 мача и 20 гола на сметката си. Със сигурност от Наполи нямат голяма желание да се разделят с него и ще направят всичко възможно да го задържат в състава си.

Испанският национал в миналото бе спряган за трансфер в Реал Мадрид и Манчестър Сити, но до сделка така и не се стигна, като се твърди, че те са се отказали от високата цена от 60 милиона евро, поискана от Наполи. Интерес към 25-годишния футболист има и от Барселона.

Руис има договор за още две години с неаполитанците, а порталът Transfermarkt.com го оценява на 45 милиона евро.