Отборът на Ливърпул може да привлече без пари звездата на Барселона Усман Дембеле през 2022 година. Френският национал е свързан с напускане на „Камп Ноу“ през следващите месеци, тъй като „каталунците“ се стремят да се освободи от някои играчи с доста високи заплати.

24-годишното крило е в последната година от договора си, но към момента няма напредък в преговорите за удължаването на престоя му в Каталуния.

Сега от „Teamtalk“ твърдят, че Ливърпул следи с интерес ситуацията с интерес и може да направи своя ход още през януари.

Ако Дембеле отхвърли възможността да остане в Барселона или клубът избере да не поднови договора му, Ливърпул може да се договори с него в началото на 2022 година с предварително споразумение.

Мениджърът Юрген Клоп се стреми да засили отбора си преди сезон 2022/2023, а Дембеле ще даде на „червените“ допълнителна атакуваща опция, която да подкрепи триото Садио Мане – Роберто Фирмино – Мохамед Салах.

Ливърпул обаче може да срещне серизона конкуренция за французина в лицето на Манчестър Юнайтед, който също има интерес към нападателя.